یک مطالعه نشان داد که واکسن Sinovac که به طور گسترده در چین مورد استفاده قرار می گیرد نتوانست آنتی بادی کافی برای خنثی کردن نوع omicron تولید کند.
تیمی از دپارتمان میکروبیولوژی دانشگاه هنگ کنگ، آنتی بادیهای سرم 25 نفر را که کاملاً با CoronaVac ساخته شده توسط Sinovac و یک گروه جداگانه 25 نفری که دو دوز از واکسن کووید را از Pfizer PFE دریافت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
هیچ یک از 25 نفری که با دو دوز Sinovac واکسینه شده بودند، آنتی بادی های خنثی کننده ای را علیه نوع omicron نشان ندادند.
پنج نفر از گروه Pfizer-BioNTech توانایی خنثی کنندگی را نشان دادند، اگرچه با اثربخشی واکسن به طور قابل توجهی به 20 تا 24 درصد کاهش یافت. در این مطالعه آمده است که در مقایسه با سویه اصلی کووید، آنتیبادیهای خنثیکننده به omicron 36 تا 40 بار در این گروه کاهش یافت.
نویسندگان دوز سوم واکسن کووید-19 را توصیه میکنند، اگرچه آنها میگویند هنوز مشخص نیست که چقدر این واکسن در افزایش واکنشهای خنثیکننده علیه omicron مؤثر است. نتایج این مطالعه برای انتشار در مجله پزشکی Clinical Infectious Diseases پذیرفته شد و به صورت پیش چاپ به صورت آنلاین در دسترس است.
این مطالعه می تواند یک سیگنال اولیه هشدار دهنده برای مبارزه با نوع omicron باشد، زیرا Sinovac یکی از پرمصرف ترین واکسن ها در جهان در حال توسعه است. این واکسن به جای فناوری mRNA که توسط Pfizer و Moderna MRNA استفاده میشود، از شکل غیرفعال ویروس COVID-19 استفاده میکند.
دانشمندان هنوز در حال رقابت هستند تا دریابند که واکسن های فعلی تا چه اندازه در برابر نسخه به سرعت در حال گسترش omicron که در اواخر نوامبر با دانشمندان آفریقای جنوبی توجه جهان را به خود جلب کرد، مقاومت می کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، یک مطالعه در مقیاس بزرگ روی omicron در آفریقای جنوبی که روز سهشنبه نیز منتشر شد، نشان داد که دو دوز Pfizer و BioNTech 33 درصد در برابر عفونت محافظت میکنند اما 70 درصد محافظت در برابر بستری شدن در بیمارستان را فراهم میکنند.
خواندن: ضد ویروس کووید-19 فایزر با 50 میلیون مورد تایید شده در ایالات متحده، در آخرین داده های مطالعات نشان داده است که تقریبا 90٪ موثر است.