کاربرد اصلی تیرآهن فولادی در صنعتی ساختمان سازی

تیرآهن از مقاطع فولادی با مقاومت کششی و تنش بالا می باشد که در صنایع مادر و سازه ای بسیار پر کاربرد می باشد.

توسط HONARMANDKHABAR در 11 شهریور 1401

تیرآهن از مقاطع فولادی با مقاومت کششی و تنش بالا می باشد که در صنایع مادر و سازه ای بسیار پر کاربرد می باشد. به همین جهت این محصول تبدیل به یکی از نیاز های اساسی در کشور ما و حتی سایر کشور ها تبدیل شده است، به طوری که تامین نیاز هر کشور برای این محصول یک امتیاز مثبت اقتصادی برای آن به شمار خواهد رفت. ایران در سال های اخیر با توجه به پیشرفت روز افزون تولیدات فولادی امکان ساخت این محصول با تیراژ بالا را کسب کرده و علاوه بر تامین نیاز های داخل کشور، امکان صادرات آن را نیز فراهم آورده است.

ساختمان سازی از جمله صنایعی است که مقاطعی مانند تیرآهن نقش کلیدی در آن ایفا می کنند، به طوری که در صورت عدم استفاده از این محصول فولادی کار تکمیل سازه غیر ممکن خواهد بود. در واقع انواع تیر های فولادی پایه های اصلی ساختمان را تشکیل می دهند و باعث افزایش سطح ایمنی و مقاومت اسکلت سازه می شوند و همین امر باعث شده تا استفاده از این مقطع با سطح کیفی ایده آل در سازه جزء موارد ضروری برای انبوه سازان محسوب شود. انواع سازه های فولادی در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارند اما کاربرد تیرآهن در مهندسی ساخت تغییرات چشمگیری را در صنعت ساخت و ساز ایجاد کرد زیرا ارائه پشتیبانی ساختاری از طریق تیرآهن های فولادی امکان پذیر است.

فولاد ساختاری یک ماده بسیار متنوع است که می تواند به هر شکلی قالب گیری کند. تیرهای فولادی سازه ای در سازه های بلندی به نام تیرهای فولادی سازه قالب گیری یا ساخته می شوند. این تیرآهن ها اقلام سازه ای پشتیبان هستند که در یک منطقه قرار دارند و برای تحمل بار طراحی شده اند. تیرها و کانال های فولادی سازه بلوک های ساختمانی برای چارچوب های فولادی سازه های مختلف هستند. طیف گسترده ای از تیرها، کانال ها، نبشی ها و غیره در اشکال، اندازه ها و اهداف مختلف در مراکز مختلف این حوزه وجود دارند که قیمت لحظه ای آهن آلات در آنها برای مشتریان فراهم شده است.

از آنجایی که این تیرها بسیار مقاوم هستند، برای ایجاد اتاق های بزرگ و جادار با حداقل کانال های پشتیبانی استفاده می شود. هنگامی که یک خانه بازسازی می شود، از این تیرها برای جایگزینی کانال های ساختاری قدیمی استفاده می شود. به غیر از حمایت از  ساخت و سازهای تجاری و مسکونی ، از تیرهای I برای ساخت قاب برای راه های ترولی، آسانسور، تخت تریلر و کامیون و غیره نیز استفاده می شود. همچنین ساخت و سازهای ساختمانی رایج تیرهای W شکل و با فلنج پهن بیشتر در ساخت و سازهای مسکونی دیده می شوند.

عملیات جوشکاری تیرآهن در ساختمان

عملیات جوشکاری تیرآهن ها در ساختمان سازی شامل مراحل مختلفی است که در طی این فرایند تیرهای فولادی مستحکم شده و تبدیل به پایه های اصلی و نگهدارنده اسکلت ساختمان می شود. در مرحله جوش اولیه انجام می شود که تکمیل کننده عملیات جوشکاری مقدماتی بوده و بال و جان تیرآهن که قبلا خال جوش داده شده بودند تکمیل می شوند و یا سخت کننده ستون های جعبه ای جوش می خورند. با جوش ثانویه ، عملیات جوشکاری هسته ستون یا تیرآهن فولادی تکمیل می شود. در این مرحله سخت کننده ها و سایر الحاقات هسته ستون مونتاژ می شود و یا مونتاژ وجه چهارم در ستون های جعبه ای اجرا می گردد.

مراحل آماده سازی لبه های ورق فولادی یا پروفیل فولادی برای برشکاری شامل ساخت شاسی برش، انتخاب و آماده سازی ورق، لبه گیری، ریل گذاری و برش و پخ زنی است. در مرحله بعدی با توجه به دستور کنترل کیفی، ورق مناسب از بخش انبار برای جوشکاری انتخاب می شود. اگر از قید و قالب برای تثبیت استفاده می شود بایستی به تسمه آزادی مناسب برای تابیدگی و یا جمع شدگی داده شود. برای این که ورق یا پروفیل فولادی در عملیات برشکاری حرارتی در وضعیت تراز قرار گیرند، لازم است تا قبل از آن شاسی های مناسب تهیه شوند تا در این عملیات ورق یا پروفیل در وضعیت مطلوبی برای برشکاری حرارتی قرار گیرند. در نهایت مونتاژنهایی برای جوشکاری ملحقات ستون مانند دست، ورق، زیر سری، ورق بادبند و غیره انجام می شود.

انواع تیر های قابل استفاده در ساختمان سازی

بطور کلی چهار نوع تیر برای استفاده در پایه، خرپا، نعل و دیگر بخش های ساختمان وجود دارد که هر کدام ویژگی ها و کاربرد های مختلفی را ایفا خواهند کرد.

1.   تیر بتن آرمه : تیرهای بتن مسلح از بتن ساخته شده است که با میله های فولادی تغییر شکل داده شده در طول عضو ساخته شده است. میله های فولادی قرار داده شده در عضو بر استحکام سازه می افزاید. این تیرها عناصر سازه ای هستند که برای حمل بارهای خارجی عرضی طراحی شده اند.

2.   تیر فولادی : از تیرهای فولادی یا به اصطلاح تیرآهن برای حمل بارها از سازه به تکیه گاه مجاور استفاده می شود. تیرهای فولادی انواع مختلفی دارند که شامل تیرهای I، تیر H و ... با استاندارد های مختلف می باشند. شما می توانید برای استعلام قیمت روز تیرآهن از سایت های اینترنتی معتبر در این حوزه کمک بگیرید.

3.   تیر چوبی : ساخت تیر چوبی شامل پایه‌های ساختاری عمودی و تیرهای افقی است که برای تشکیل یک قاب ساختاری که دیوارها در آن "قرار می‌گیرند" به هم متصل شده‌اند.

4.   تیر کامپوزیت : تیر کامپوزیت یک عضو ساختاری است که از دو یا چند ماده غیرمشابه به هم متصل شده اند تا به عنوان یک واحد عمل کنند. این تیرها از مواد پلیمری تقویت شده با الیاف ساخته شده اند.

انواع تیر آهن های کاربردی در ساختمان

·         تیرآهن با تکیه گاه ساده : تیر با تکیه گاه ساده یکی از ساده ترین سازه هاست. این فقط دو پشتیبانی دارد، یکی در هر انتها و یک تکیه گاه پین ​​شده و دیگری تکیه گاه غلتکی است. با این پیکربندی، پرتو از هرگونه حرکت عمودی در هر دو انتها جلوگیری می کند در حالی که اجازه چرخش آزادانه را دارد.

·         تیرآهن  ثابت : یک تیر ثابت هر دو انتهای خود را به طور صلب ثابت می کند به طوری که شیب انتهایی آن صفر باقی می ماند. انتهای ثابت علاوه بر واکنش ها باعث ایجاد لحظات ثابت در آنجا نیز می شود. اگر بتوان انتهای کامل را ثابت کرد، تیرهای توکار حداکثر گشتاورهای خمشی کمتری دارند و انحرافات کمتری دارند.

·         تیرآهن کنسولی : تیرهای کنسولی اعضایی هستند که فقط از یک نقطه پشتیبانی می شوند. معمولاً با پشتیبانی ثابت برای اطمینان از استاتیک بودن سازه، تکیه گاه باید ثابت شود. به این معنی که قادر به پشتیبانی از نیروها و لحظات در همه جهات است.

تیرآهن پیوسته : تیر پیوسته تیری است که از چندین دهانه و تکیه گاه های متعدد در یک واحد عبور می کند. تیرهای پیوسته را می توان با پشتیبانی رایگان یا پشتیبانی ثابت ارائه کرد. لزومی ندارد که تکیه گاه در انتهای تیر پیوسته باشد.

آخرین مطالب