10 بهترین راه برای فروش کاشی کاری

در دورهٔ صفوی مقرنس کاملاً نقشی تزئینی داشت و همچون دوره قبل توسط کاشی و موزائیک مزین میگردید. همان است که توجه و اهتمام بیش از حد سلاطین تیموری در امر ترمیم، تزئین و کاشی کاری مسجد جامع بزرگ هرات که در عهد سلطنت سلطان غیاث الدین غوری بناء یافتهاست از اهمیت خاص برخوردار است؛ و اما برخی دوستان ترمیم را با اعمار اشتباه گرفته لذا این مسجد بزرگ را به سلاطین تیموری منسوب میسازند که اشتباه خیلی بزرگی است. اما سابقه اعمار این مسجد به همین شکل وسیما بر میگردد به عهد سلطان غیاث الدین غوری ودیگ برنجی بزرگ در داخل این مسجد نیز از آثار همان وقت است. در مساجد دوره سلجوقی، ترکیه و عثمانی، و قلعههای تابع آن که از سده ۱۳ آغاز میگردد این استالاکتیتها در رواقها و طاقها و نه تنها در ساختمانهای مذهبی که در سراها و زاویهها نیز به کار گرفته میشدند. پیوند بین مولکولی در صفحات بسیار قوی بوده ولی بین صفحات نیروی ضعیف واندروالسی وجود دارد که موجب لغزیدن یا جدا شدن لایهها میگردد.

در حیاط حوض سنگی مستطیل شکل و بزرگی وجود دارد که فوارههای سنگی نیز در وسط ان است. مسجد جامع هرات نه تنها برای خارجیهایی که از آن دیدن مینمایند جالب است، بلکه برای مردمی که ساکن هرات هستند این بنای تاریخی بر علاوه کشش مذهبی، کششهای دیگری نیز دارد. برای کسی که ساکن هرات نیست مسجد جامع هرات بر علاوه کشش مذهبی کششهای دیگری نیز دارد. مرحوم حاجی محمد اسمعیل مهندس و مرحوم غلام حیدر مهندس هروی که هر دو در فن معماری قدیم هرات از نوادر روزگار بودند، بکار تعمیر و ترمیم مسجد جامع موظف گردیدند. مقرنس یکی از عناصر تزیینی معماری است که در زیباسازی بناهای ایرانی به ویژه مساجد و آرامگاهها نقش مهمی دارد. همانطورکه اعمار این مسجد ومعماری آن قابل افتخار است، کسانی که آن را با این زیبایی منقش ساختهاند نیز قابل مباهات و مایه افتخار میباشند بنابراین هنر و زحمتی را که تیموریان بخاطر زیباسازی این بنای بزرگ به خرج دادهاند از هر حیث قابل قدر است. نیترات پتاسیم نیز میتواند با خنثی کردن اسید نیتریک با پتاسیم هیدروکسیدتولید شود. مقرنسها معمولاً در سطوح فرو رفتهٔ گوشههای زیر سقف کار میشوند اما محل قرارگیری این عنصر تزیینی میتواند در بالای دیوارها، سقفها گوشهها سردرها و مانند آنها باشد.

دوران ساسانی را هم میتوان دورهٔ رواج و پیچیدگی بیشتر عنصر مقرنس در معماری قبل از اسلام دانست. هر کس بار اول این مسجد را ببیند در نظر اول مبهوت عظمت و معماری این مسجد خواهد شد. در سال ۱۲۸۸ خورشیدی وزارت تجارت صدور قالی جوهری را ممنوع کرد اما با اعتراض صادرکنندگان قالی ناچار به در نظر گرفتن استثنائاتی شد و تنها مالیات قالی جوهری را بیشتر از قالی با رنگ طبیعی قرار داد. هر کسی که بار اول این مسجد را میبیند در نظر اول مبهوت عظمت و معماری این مسجد خواهد شد. در بیشتر نقاط جهان از جمله در ایران، سمرقند و هند مسجدها شباهتهای زیادی با معماری مسجد جامع شریف و همچنان کاشیهای که درین مسجد دیده میشود دارند. احداث سردابه بیشتر در آرامگاههای ناحیه شمال و آذربایجان مرسوم بودهاست. مقرنسها را میتوان ازجمله عناصر مؤثر در ساختن گنبدها دانست، که بعدها کاربرد اولیه را از دست داده و بیشتر برای تزیین به کار رفتهاست.

با بررسی نقوش و همچنین طریقهٔ بافت آن معلوم میشود که دست کم سنت هزار سالهای لازم است تا چنین فنون پیچیدهای شکل گیرد. م تا زمان ظهور اسلام دانستهاند. این ضلع دارای دو مناره به ارتفاع سیوپنجمتر و گنبدی به نام گنبد نظامالملک است؛ منارهها احتمالاً مربوط به دوران صفوی و گنبد مربوط به زمان سلجوقی است. مقرنس در این اثر تاریخی در قسمت پایه گنبد مخروطی به صورت کمربندی وجود دارد. با مشاهده شکلهای طبیعی قندیلهای یخی و آهکی درون غارها میتوان تصور کرد که احتمال دارد هنرمندان نخستین این فن از همان قندیلها برداشتی هنرمندانه کردهاند و عیناً آن را در سطوح داخلی و خارجی بناها با استفاده از آجر گچ یا سیمان به کار گرفتهاند. به هر حال در سوریه دوران رواج مقرنس را میتوان از سدههای ۱۲ و ۱۳ میلادی دانست. در شمال قزوین دو رودخانهٔ طالقان رود و الموت رود پس از پیوستن به هم، رودخانه شاهرود را تشکیل میدهند که این رودخانه ۹۹۰ کیلومتر را در قزوین پیموده و نهایتاً به رودخانه قزل اوزن ملحق میشود؛ و در جنوب هم سه رودخانه خررود، ابهر رود و رودخانه حاجی عرب پس از آبیاری دشت قزوین به رودخانه کردان ملحق میشوند.

در اینجا بیشتر به بررسی وب سایت کاشی بهسرام کاشان.