ده میلیاردر برتر جهان در طول همه گیری جهانی ثروت خود را روزانه 1.3 میلیارد دلار یا 15000 دلار در ثانیه افزایش دادند.
بر اساس گزارش جدید موسسه خیریه جهانی آکسفام که روز دوشنبه منتشر شد، ثروت میلیاردرها از 700 میلیارد دلار به 1.5 تریلیون دلار افزایش یافته است. در همین دوره، درآمد 99 درصد بشریت کاهش یافت و بیش از 160 میلیون نفر مجبور به فقر شدند.
گابریلا بوچر، مدیرعامل آکسفام اینترنشنال گفت: "اگر این ده مرد فردا 99.999 درصد از دارایی خود را از دست بدهند، باز هم از 99 درصد کل مردم این سیاره ثروتمندتر خواهند بود." آنها اکنون شش برابر فقیرترین 3.1 میلیارد نفر ثروت دارند.
افزایش ثروت میلیاردرها از آغاز همهگیری کووید-19 بیش از 14 سال گذشته است و 5 تریلیون دلار بزرگترین افزایش در تاریخ است.
آکسفام آمار خود را در مورد ثروتمندترین افراد جهان از فهرست میلیاردرهای فوربس 2021 استخراج کرده است، در حالی که داده های مربوط به سهم ثروت از کتاب اطلاعات ثروت جهانی 2021 موسسه تحقیقاتی کردیت سوئیس به دست آمده است. 99 درصد اطلاعات درآمد از بانک جهانی است.
فوربس پنج میلیاردر ثروتمند و دارایی خالص آنها را به شرح زیر فهرست می کند: تسلا TSLA،
گزارش آکسفام نشان میدهد که ماسک از 40 درصد پایینتر، حدود 131 میلیون آمریکایی، ثروت بیشتری دارد، در حالی که میلیاردرهای ایالات متحده نیم میلیارد بیشتر از 60 درصد پایینتر یا 197.6 میلیون آمریکایی ثروت دارند.
نظر: مکنزی اسکات و جک دورسی صفحهای از سیلیکون ولی را برای خلق "انسان دوستی ناب" انتخاب کردند.
این موسسه خیریه گفت که بزرگترین ابزار برای مقابله با نابرابری از طریق مالیات بر ثروتمندان است که به گفته آنها تشویق کننده است که سیاست ها در ایالات متحده و چین در نظر گرفته شود. در ایالات متحده، آکسفام به دنبال لایحهای است تا به میلیاردر لایحهای بپردازد که کنگره در خانوادههای کارگر سرمایهگذاری کند و دولت از تضعیف حقوق کارگران برای اتحاد و اعتصاب دست بردارد.
«میلیاردرها یک بیماری همه گیر بزرگ را تجربه کرده اند. بانکهای مرکزی برای نجات اقتصاد، تریلیونها دلار به بازارهای مالی تزریق میکنند، اما بیشتر آن به جیب میلیاردرهایی میرود که با رونق بازار سهام دست و پنجه نرم میکنند.»
او همچنین از کشورهای ثروتمند خواست قوانین مالکیت معنوی در مورد فناوری واکسن کووید را کنار بگذارند. قرار بود واکسنها به این بیماری همهگیر پایان دهند، اما دولتهای ثروتمند به میلیاردرها و انحصارات دارویی اجازه دادهاند تا عرضه میلیاردها نفر را قطع کنند. نتیجه این است که هر نوع نابرابری که بتوانید تصور کنید با خطر رو به رشد روبرو می شود.
این گزارش نشان میدهد که بین سالهای 2016 تا 2021، تعداد خانوارهایی با ثروت بیش از 50 میلیون دلار از 37140 به 63505 افزایش یافته است که مجموع ثروت از 8.4 تریلیون دلار به 12.8 تریلیون دلار افزایش یافته است، سود 51، 84 درصد، تعدیل شده برای تورم.
آکسفام تخمین میزند که نابرابریهای ناشی از مشکلات بهداشتی، تغییرات آب و هوایی، گرسنگی و خشونتهای جنسیتی منجر به مرگ 21000 نفر در هر روز یا یک نفر در هر چهار ثانیه میشود. "نابرابری می کشد» که در آغاز نشست های مجازی مجمع جهانی اقتصاد درباره وضعیت جهان در روز دوشنبه راه اندازی شد.
گزارش آکسفام نشان میدهد که این همهگیری نیز شدیدترین ضربه را به سیاهپوستان وارد کرده است و اشاره میکند که اگر سفیدپوستان بیشتر عمر میکردند، 3.4 میلیون سیاهپوست آمریکایی در ایالات متحده امروز زنده بودند. این بیماری همه گیر همچنین برابری جنسیتی را 135 سال قبل از سال 99 قبلی بازگرداند.
آکسفام اضافه کرد که تصور میشود بیست نفر از ثروتمندترین میلیاردرها به طور متوسط 8000 برابر بیشتر از میلیاردها نفر از فقیرترین افراد کربن منتشر میکنند.